Skip to main content
Nieuws

In’t Zonnetje: Marie-José Huffmeijer (oud-deelnemer van Blended Learning – Just do it!)

By 20 december 2019november 29th, 2021No Comments

20 december 2019

“Door stap voor stap te knutselen, leerde ik door het gewoon te doen: Just do it!”

‘Sinds ik mijn training Supervrouw Blended aanbied, is deze diepgaander en met hoger leerrendement.’

Marie-José Huffmeijer werkt als enthousiaste Trainer onder andere bij coöperatie Schoonderwoerd, partner in duurzame ontwikkeling van mens en organisatie. Al jarenlang verzorgt zij klassikale trainingen rondom persoonlijke ontwikkeling. Deze week gaf ze nog de open training Zichtbaarheid & Assertiviteit, en binnenkort start ze de Persoonlijke Effectiviteit weer op. Verder zit ze midden in een in-company traject voor de gemeente Rotterdam getiteld Dialoog met Impact voor professionals van Openbare Werken.

Dit klinkt veelzijdig, en dat is Marie-José ook. Zo ontwikkelde ze jaren geleden de training Supervrouw voor ‘Spitsuur vrouwen’. Hoe houd je in de hectiek van alledag balans, hoe krijg je in de rollen die je vervult alles effectief voor elkaar, wat vind je zelf eigenlijk belangrijk in je leven en werk, en hoe maak je daarin vitale keuzes? Een fraaie training waar zelfreflectie & interactie tot mooie inzichten en keuzes leidt.

De keerzijde van haar enthousiasme…

‘Ik vind het belangrijk dat deelnemers veel waarde krijgen in mijn trainingen. Mijn valkuil is echter dat ik hierdoor te veel onderwerpen en oefeningen in mijn programma’s stop, en ze daarmee soms overvoer… En hierdoor krijg ik zelf soms ook stress op de laatste trainingsmiddag; wat doe ik nog wel en wat niet? En daarom is Blended Learning een mooie uitkomst gebleken! Via Marion Reijerink van Atsync ben ik gestart (en inmiddels geslaagd ?) voor het opleidingstraject Blended Learning – Just do it!

Op diverse manieren de lesstof aanbieden

‘In de opleiding Blended Learning Just do it!  heb ik geleerd wat de elementen zijn van Blended Learning. Mijn tweedaagse training Supervrouw heb ik vervolgens omgebouwd tot 2 klassikale trainingsdagen, 7 online lessen die de deelnemers op hun eigen plek (werk of thuis), en op het door hen gewenste moment kunnen doorlopen. Wel zo fijn voor deze drukke vrouwen, die het liefst zelf de regie willen houden en hun tijd willen indelen! Daarnaast zitten er nog 2 Virtual Classrooms bij. Dit zijn online lessen, waarbij de deelnemers vanaf hun eigen laptop inloggen op een afgesproken tijdstip.

De mogelijkheden qua werkvormen; daarover was ik echt verrast. We hebben interactie via de chat en daarnaast gewoon via spraak. Iedereen kan schrijven of tekenen op het whiteboard online, en je kunt zelfs in subgroepen uiteen! Leuk en leerzaam, vind ik het. En super efficiënt zonder reistijd, file en CO2 uitstoot.’

Het was wel flink stretchen; VER uit mijn comfort!

‘Nu klinkt het wellicht alleen maar fraai, de opleiding …. Maar het was bij vlagen ook een flinke worsteling, met flink wat ergernis en twijfels. De techniek, de verschillende programma’s en tools die je kunt gebruiken, het duizelt me soms nog steeds. Maar door stap voor stap te knutselen, leerde ik door het gewoon te doen: Just do it! Gesteund door de niet aflatende positiviteit van Marion, en de afspraken en contactmomenten met mijn buddy, zette ik door.’

Van Criticus naar Mildheid

‘In die worstelfase had ik gedachten zoals; Dit lukt me nooit, ik ben hiervoor niet geschikt, dit kost me veel te veel tijd, ik ben digitaal niet sterk…. Enzovoort. Totdat ik de les uit mijn eigen Supervrouw programma van Criticus naar Mildheid zelf nog eens doorliep. Dat was wel nodig, haha! Sindsdien spreek ik vaak helpende overtuigingen uit, zoals: Ik sta mezelf toe om te leren. Ik vind het soms lastig, maar ik doe wat ik kan en geef alles wat ik heb. Goed is voor nu Goed Genoeg.’ Walk your Talk, is een motto dat Marie-José graag in de praktijk brengt.

Actieve dames in de online lessen!

Ik ben trots dat ik heb doorgezet, en tevreden over wat ik al heb gecreëerd. Met een big smile lees ik de betrokken reacties in de online lessen van de Supervrouw training die recent is gestart. Dit motiveert mij om mezelf nog verder te ontwikkelen op Blended vlak. Om op deze manier nog vele anderen te inspireren en helpen hun doelen te halen in werk en privé.

Hier vind je meer informatie over het programma Supervrouw – Kies voor Kracht, Ontwikkel je Mildheid? 

Denk jij nog in traditionele trainingsdagen?
Of ben je klaar voor het trainen van deze tijd?

Neem contact op