Blended Learning – Let’s mix!

Blended Learning: Let’s mix!

 • Opleidingsniveau:
 • HBO
 • Duur van de opleiding:
 • 6 maanden

 • Max deelnemers:
 • 12 personen


 • Startdatum:
 • 1e/2e kwartaal 2021 • Prijs:
 • € 2950,-


Blended learning:
Onmisbaar voor elke trainer en docent

Hoe kun je verschillende trainingsvormen zo optimaal mogelijk combineren? Wat is de ideale mix van online, fysiek, om leerdoelen te behalen? En zo de effectiviteit van het leertraject te vergroten?

Na de training Blended Learning weet je (waarom) welk middel geschikt is voor welk leerdoel.

Voor Blended Learning bieden wij – zowel in-company als via open inschrijving – een introductie workshop Blended Learning aan. Op zichzelf een leerzame en nuttige sessie en bovendien het ideale vertrekpunt voor het trainingstraject.

Wat leer je tijdens de opleiding?

De drie modules van ‘Blended Learning – Let’s mix!’ geven je wat je nodig hebt om zelfstandig blended leertrajecten op te zetten.

Module 1: Ontwerpen

Je maakt een trainingsontwerp waarin je verschillende vormen van leren toepast, knipt leerdoelen op in subdoelen en kiest daar het effectiefste leermiddel bij.  Daarnaast bepaal je de optimale werkvormen voor jouw leertraject.

Module 2: Ontwikkelen

In deze module steek je je handen uit de mouwen. Je gaat de leermiddelen maken, je leert over werken in een virtual classroom, je oefent je vaardigheden voor de webcam en je maakt een video. Tijdens de opleiding ga je zelf actief aan de slag!

Module 3: Uitvoeren

Wat is je rol als trainer als je een groep online begeleidt? Dat is anders dan bij klassikaal contact. Wat doe je bijvoorbeeld als iemand niet inlogt? Hoe bewaak je je eigen planning? Hoe begeleid je de deelnemers?

Na 6 maanden rond je de opleiding af. Je hebt je eigen blended trainingsontwerp gemaakt, alle middelen ontwikkeld en misschien zelfs je training al uitgevoerd. Je bent er in ieder geval klaar voor!

De opleiding ‘Blended Learning – Let’t mix! doe je deels op vaste tijden in de virtual classrooms, deels op momenten die jou uitkomen. Er zijn ook drie live bijeenkomsten in Leiden.

Module 1, Ontwerpen: 4 virtual classrooms van elk 2 uur

Wekelijks werk je ongeveer 2 uur met de online leermiddelen en aan je eigen praktijkopdracht. Je voert opdrachten uit, reageert op berichten en opdrachten van de andere deelnemers en je geeft (en krijgt) feedback.

Module 2, Ontwikkelen: 1 virtual classroom van 2 uur

Tijdens deze module is er een live ontwikkeldag in Leiden (2 dagdelen). Je kunt op die dag ook presentaties volgen en werken met experts. Ook nu werk je wekelijks 2 uur aan opdrachten.

Module 3, Uitvoeren en evalueren: 2 virtual classrooms van elk 2 uur

Reken ook nu weer op 2 uur voor (online) opdrachten. Aan het eind van de opleiding presenteer je het eindproduct van je praktijkopdracht aan de andere deelnemers.

Je hebt nodig:

 • Een telefoonlijn (bij voorkeur een vaste telefoon)
 • Een computer met goede internetverbinding
 • Adobe Flash (is reeds geïnstalleerd op 99% van de computers)
 • Een headset bij de telefoon is handig maar niet noodzakelijk
 • Je hebt geen webcam nodig

Locatie

Blended Learning – Let’t mix! volg je waar je maar wilt: de modules bestaan uit virtual classrooms en verschillende andere vormen van online leren. De kick-off (1 dagdeel), de ontwikkeldag (2 dagdelen) en de eindpresentatie zijn in Leiden.

De online leeromgeving van Blended Learning – Let’t mix! gaat eerder online zodat je je voorafgaand aan de kick-off hiermee al aan de slag kan.

Praktijkopdracht

Gedurende het gehele traject staat de praktijkopdracht centraal. Je werkt aan je eigen blended training – alle opdrachten die je krijgt zijn erop gericht je te ondersteunen bij het maken van je eerste blended training.

Bij afronding van de opleiding heb je je eigen blended trainingsontwerp gemaakt en alle middelen ontwikkeld. Je hebt je training uitgevoerd, of je hebt alles klaar om dat nu te gaan doen.

Aan het eind van de opleiding presenteer je het eindproduct van je praktijkopdracht aan de andere deelnemers.

Certificaat

Deelnemers ontvangen het certificaat ‘Blended Learning – Let’t mix!’ als zij:

 • minimaal 8 van de 10 online bijeenkomsten hebben bijgewoond,
 • aanwezig zijn geweest bij de kick-off, de ontwikkeldag én de eindpresentatie in Leiden,
 • alle tussentijdse opdrachten hebben afgerond,
 • de praktijkopdracht met een voldoende hebben afgesloten.

Virtual Office Hours

Tijdens elke module kun je maximaal 4 keer 30 minuten (in totaal 2 uur) gebruikmaken van de Virtual Office Hours (VOH). Je krijgt dan professionele feedback, individuele begeleiding bij je praktijkopdracht of antwoord op specifieke vragen.

We zijn druk bezig met de planning, de Blended Learning Let’s mix Training zal in het 1e/2de kwartaal 2021 weer ingepland worden.

Kick-off 27 November

 

Datum Bijeenkomst Online / fysieke bijeenkomst Tijd
27 november 2020 Online sessie 09:30 – 11:00
11 december 2020 Fysieke bijeenkomst 10:00 – 14:00
6 januari 2021 Virtual Coaching *
15 januari 2021 Online sessie 09:30 – 11:30
5 februari 2021 Online sessie 09:30 – 11:30
12 februari 2021 Virtual Coaching *
5 maart 2021 Online sessie 09:30 – 11:30
12 maart 2021 Fysieke bijeenkomst 10:00 – 16:00
26 maart 2021 Virtual Coaching *
2 april 2021 Online sessie 09:30 – 11:30
4 juni 2021 Afsluiting (diploma) 10:00 – 14:00

Pak uw agenda en plan…

Ja, ik heb interesse!

Vul dit formulier in om op de hoogte te blijven van onze training Blended Learning – Let’s mix! Zodra er nieuwe data gepland zijn nemen we contact met je op!