Skip to main content

Live Online Leren

Wat is Live Online Leren?

atsync is specialist op het gebied van Live Online Leren in virtual classrooms. Wij leiden met name trainers en coaches op om deze nieuwe technieken toe te passen in de praktijk, bestaande trainingen te herontwerpen en nieuwe te ontwikkelen.

Waarom zijn wij zo enthousiast over Live Online Leren?

Begrijpelijk dat je je dat afvraagt! Het is best pittig om je programma’s om te zetten in een online versie. Misschien moet je zelfs nog beginnen en denk je erover om het meteen maar online te doen. Een goede gedachte denken wij. Dit zijn de voordelen op een rij.

Didactische voordelen

  • het geleerde is meteen toe te passen
  • bevordert borging
  • stillere deelnemers zijn online vaak actiever
  • extra mogelijkheden voor maatwerk
  • interactie en meer contactmomenten voorkomen uitval

Praktische voordelen

  • deelnemers leren op hun eigen (werk)plek
  • alleen een computer met internetverbinding nodig
  • tijd- en geldbesparend (geen reistijd, files, locatiehuur of lunchkosten)
  • duurzame oplossing

Hoe werkt Live Online Leren (LOL) in de Virtual Classroom?

Traditionele trainingen vinden plaats in een speciale trainingsruimte op een centrale locatie. Iedereen reist er naartoe voor een halve, twee of zelfs meerdere dagdelen. Bj Live Online Leren blijft iedereen op z’n eigen plek, op het werk of thuis of waar dan ook. Als er maar een computer en internet is. Je komt bij elkaar in een Virtual Classroom. Ook zijn er extra subruimtes als dat nodig is om de leerdoelen te bereiken.

Interactieve webinars

Ook online kun je dus trainingen volgen. Er zijn online seminars (eenrichtingsverkeer) en er zijn interactieve webinars. Tijdens zo’n webinar is er live online contact tussen de trainer en de deelnemers. Deelnemers kunnen reageren, vragen stellen en meteen een reactie ontvangen. Ook de trainer kan natuurlijk de dialoog aangaan met het publiek, en het publiek met elkaar.

Meer contact dan bij traditionele trainingen

Via andere kanalen zijn er vaak voorafgaand en na afloop van het webinar nog meer contactmomenten. Dit zorgt ervoor dat deelnemers zich voor kunnen bereiden en die voorkennis tijdens het webinar verdiepen. Na het webinar kunnen zij de opgedane kennis meteen in de praktijk brengen en er na een paar weken ook nog eens feedback op ontvangen. Deze prachtig efficiënte combinatie zorgt voor optimale leerresultaten én veel plezier. Onderling contact geeft immers veel energie. Misschien herken je dat uit je eigen praktijk.

Wat doet atsync?

Wij helpen je met je eerste stappen in de wereld van interactieve webinars of wel helpen je bij het verder ontwikkelen hiervan. Hoe zet je de Virtuele Classrooms effectief in voor jouw organisatie? Wij denken graag met je mee!

Onze opleidingen

leertraject

De Perfecte Online Training, ontdek nu hoe!

De opleiding ‘De Perfecte Online Training: ontdek nu hoe!’ is een train-de-trainer-opleiding die jou leert om trainingen op de juiste, professionele wijze live online & interactief te verzorgen.

€ 895 | 1145 ,- ex. btw 3 of 8 weken HBO+ 12 personen

Denk jij nog in traditionele trainingsdagen?
Of ben je klaar voor het trainen van deze tijd?

Neem contact op