Skip to main content
Nieuws

Blijven sleutelen of innoveren

By 8 juni 2017november 30th, 2021No Comments

8 juni 2017

Blijven sleutelen of innoveren

In het Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties (TvOO) staat deze maand het artikel “Blijven sleutelen of innoveren?” van Marion Reijerink. Het is een pleidooi voor blended learning en een uitnodiging voor trainers om hun definitie van training en trainerschap te veranderen.

De overeenkomsten tussen trainers en garagehouders

De trainer wordt in dit artikel vergeleken met een garagehouder. Want net als garagehouders krijgen trainers te maken met technologische innovaties. En net als garagehouders vinden trainers dat vaak maar niets. Want wat zij zien als de kern van hun vakmanschap beschouwen valt langzaamaan weg. En er is een schaarste aan vakmensen die alle actuele aspecten van het vak beheersen in beide branches.

Lees het hele artikel hier: Blijven sleutelen of innoveren

Dus? Blijven sleutelen of innoveren?

Onze visie is dat je je natuurlijk kunt blijven profileren als trainer-voor-de-groep. Dan kies je voor een specialisatie die de komende tien jaar steeds zeldzamer zal worden, en die maar een klein deel van het trainersvak omvat. De overige trainers zullen steeds meer leerfacilitator worden, als ze in de huidige tijd overeind willen blijven: architecten en begeleiders van het leertraject van hun deelnemers.

Dat is geen slecht nieuws. Het is zelfs uitermate goed nieuws! Goed ontworpen blended leertrajecten bieden deelnemers een optimale, op hen afgestemde leerervaring. Ze bieden opdrachtgevers de mogelijkheid om leren optimaal te monitoren en te borgen. En ze bieden de trainer – de leerfacilitator – de grootste voldoening van de vakman of vakvrouw: op een creatieve manier alles uit je vakkennis en vakmanschap halen, en daarmee zowel je deelnemer als je opdrachtgever het allerbeste bieden.

Voor vakmensen die het leerproces van hun deelnemers creatief en compleet willen faciliteren, ligt er een wereld van mogelijkheden open.

Meer weten?

Voor iedereen die meer wil weten over dit onderwerp zijn er een aantal mogelijkheden:

Denk jij nog in traditionele trainingsdagen?
Of ben je klaar voor het trainen van deze tijd?

Neem contact op