Skip to main content

Dat Blended Learning zo populair zou worden, had niemand durven dromen. Ondanks dat de oorzaak, de wereldwijde corona crisis, er een is waar we logischerwijs niet blij mee zijn, denken we wel dat Blended Learning de toekomst is. Omdat de zomer nu ten einde is en de schooldeuren weer opengaan, willen we kijken naar de toekomst van Blended Learning en de mogelijkheden voor de scholen. We geven je gratis en voor niets een aantal tips, lees vooral mee!

Tip 1: Voorbereiding.

Tip 1 is voorbereiding. En dit zou bij elk onderwerp eigenlijk tip 1 kunnen en misschien wel moeten zijn. Voorbereiden is altijd het halve werk, maar nu des te meer. De scholen beginnen vaak met een aangepast systeem; of de klassen zijn bijzonder ingericht of het lesprogramma is aangepast. Onze tip is wees voorbereid op een nieuwe golf van corona. Dat klinkt natuurlijk desastreus, maar zorg dat je ieder moment om kan schakelen naar een contactloos lessysteem. Als je voorbereid bent, hoef je niet meer alles op te zetten en kan je (relatief) moeiteloos om naar het lesgeven op afstand.

Tip 2: Houd de afstand vast.

Oké, dit klinkt misschien wat vreemd, zeker omdat je zo blij bent dat de schooldeuren eindelijk open mogen, maar het is wat ons betreft een verstandige tip. Het is uit gezondheidsperspectief natuurlijk niet slim om maar alles toe te laten, en daarom adviseren wij om een aantal lesuren gewoon online te houden. De eerste reden is omdat het het dan makkelijker is om later terug te schakelen, mocht dat nodig zijn. Maar de andere redenen zijn ook duidelijk. Zo biedt het heel veel gezondheidsvoordelen en is het wellicht zelfs makkelijker plannen.

Tip 3: Vraag aan je leerlingen wat ze willen

Onze vaste tip is feedback. En zeker in deze tijden. Het is lastig om voor iemand te beoordelen hoe het gaat of hoe succesvol iets is. Een simpele vraag kan wonderen doen. Neem de vorige tips; vraag gewoon of men het fijn of verstandig vindt om de afstandslessen vast te houden. Ook meer open vragen zijn welkom of vraag om tips en advies, alles wat jou helpt is welkom!

We zijn heel erg benieuwd of je wat aan deze tips hebt gehad. Ben jij nou opzoek naar manieren om je blended learnings te verbeteren in post-corona tijden? Dan kunnen we je van harte een gratis introductieles aanbieden: https://atsync.nl/gratis-introducties

Denk jij nog in traditionele trainingsdagen?
Of ben je klaar voor het trainen van deze tijd?

Volg een gratis introductieNeem contact op