Skip to main content

Eva van Ooijen

Eva van Ooijen

Trainer

Mijn naam is Eva van Ooijen en ik ben een van de laatste generatie die zonder computer de basisschool heeft doorlopen. Ik heb bewust meegemaakt dat dé computer (5 stuks) zijn intrede deed op de middelbare school. Dit moest wel een gamechanger zijn als het gaat om onderwijs en ontwikkeling! Het ging alleen allemaal iets minder snel dat ik had gehoopt/verwacht.  Tijdens mijn opleiding raakte ik gefascineerd door de vraag: hoe leren mensen nu eigenlijk? Hoe beklijft de lesstof het best? En op welke manier kan moderne technologie het leerproces bevorderen (of juist belemmeren)?

Deze jarenlange zoektocht heeft geresulteerd in een breinvriendelijke manier van trainen. Sinds 2017 ben ik zelfstandig trainer en contentontwikkelaar, waarin ik mij richt op nieuwe manieren van (online) informatieoverdracht en gamificatie, waarbij onderwijs en leergedrag wordt ontworpen op basis van gameprincipes. Bij atsync volgde ik de opleiding Blended Learning Let’s Mix. Tijdens de opleiding kwamen veel van mijn interesses samen. Het was alsof alle puzzelstukjes bij elkaar kwamen: het didactische, het breinvriendelijke, het creatieve en het innovatieve. Ik ben dan ook vereerd en trots om nu deel uit te maken van het atsync trainersteam!

Uit eigen ervaring weet ik hoeveel impact een goede opleiding op het gebied van online leren kan hebben. Dit motiveert mij om hetzelfde effect te bewerkstelligen bij mijn deelnemers en maakt dat ik het iedere dag leuk vindt om hier mee bezig te zijn. Deelnemers helpen en bijdragen aan hun ontwikkeling als docent of trainer verveelt nóóit!

Ik heb een eigen bedrijf, BrainPepper, dat zich richt of Breinvriendelijk trainen en ben als freelance trainer verbonden aan KIT Intercultural Professionals. In die hoedanigheid verzorg ik interculturele trainingen in de gezondheidszorg, onderwijs, kinderopvang en bij gemeenten. Ik ben afgestudeerd in (interculturele) communicatie en culturele antropologie. Daarnaast rondde ik een onderwijskundige master af en een minor in ludodidactiek.

Denk jij nog in traditionele trainingsdagen?
Of ben je klaar voor het trainen van deze tijd?

Neem contact op