Skip to main content
Nieuws

De gastsprekers en gasttrainers uit de opleiding Blended Learning – Just Do It! stellen zich aan je voor!

By 11 januari 2019november 29th, 2021No Comments

11 januari 2019

De gastsprekers en gasttrainers uit de opleiding Blended Learning – Just Do It! stellen zich aan je voor!

Tijdens de opleiding Blended Learning – Just Do It! zijn er verschillende experts beschikbaar om je meer te vertellen én om je te ondersteunen.

Hieronder stellen ze zich voor.

Beeld en video: Saskia Wenniger

Bwsaskia Lr Steeffleur007 Sml
Saskia Wenniger

Ik lever met veel plezier een bijdrage aan de opleiding Blended Learning: Just do it!

Als mediawetenschapper raakte ik al snel betrokken bij leren en veranderen in organisaties. Ik werd gevraagd om mee te denken over hoe we dit kunnen ondersteunen en versterken met verhalen, beeld, video en andere digitale middelen. Maar hoewel ik erg geloof in de kracht van digitale media, ben ik ervan overtuigd dat ook het leslokaal en de werkplek belangrijke plekken blijven als het om leren en veranderen gaat. De blended aanpak komt hieraan tegemoed. Zo ga je digitale middelen inzetten waar ze het meeste kunnen toevoegen aan je doelstelling en de resultaten van je deelnemers.

Ik maak mensen graag wat meer wegwijs in de mogelijkheden. Voor het uitdenken van video’s voor leren, ontwikkelen of veranderen gebruik ik mijn beproefde 5 velden model. Het is namelijk niet alleen zaak om dit verhalende en beeldende middel goed te leren kennen en effectief in te zetten. Je zal de video’s ook moeten afstemmen op je doelgroep en kijken hoe ze passen in je totale ontwerp en welke functie ze daar moeten vervullen. Daarnaast ga ik -waar nodig- ook graag in op de werkende principes van film, zodat je effectiever gebruik kan maken van de manieren waarop dit medium informatie kan overbrengen en impact heeft op je deelnemers.

Of je nu enthousiast ben om zelf video’s, screencasts of animaties te maken, net de drempel over bent om bestaande video content te gaan integreren, of met een externe producent mooie filmpjes wil gaan maken: ik kan je in alle gevallen op weg helpen.

We gaan de brug slaan tussen je eigen expertise, het doel dat je met je ontwerp wil bereiken en de kennis en vaardigheden rondom video die je zullen helpen om de volgende stappen te zetten.

Ik kijk uit naar de samenwerking!

De rol van Saskia in de opleiding:

Saskia kom je tegen in de tweede module (Ontwikkelen). In de eerste online workshop van deze module gaan we samen met haar aan de slag. Daarnaast is zij aanwezig tijdens de ontwikkeldag en kun je met haar Virtual Office Hours (persoonlijke coaching) boeken tijdens de tweede module.

Goede teksten schrijven: Eva Smit

In 1998 was ik één van de eerste tekstschrijvers die zich specialiseerde in schrijven voor het web. De afgelopen twintig jaar heb ik voor grote bedrijven als ING en RTL geschreven, maar het leukste vind ik toch om met zelfstandig professionals te werken. Mensen met een passie voor hun vak en een tomeloze drive om hun kennis te delen.

Eén-op-één en voor een groep lukt ze dat uitstekend. De trainers en coaches waar ik mee werk zijn verbaal sterk en verstaan hun vak. Maar zodra ze hun verhaal opschrijven, voor hun website, hun blog of hun online programma, lopen ze vast. Waarom wordt zo’n tekst nooit zoals ze voor ogen hadden?

Hoe maak je je tekst prettig leesbaar, spannender, actiever? Hoe krijg je je lezers in beweging met je woorden?

De beste tip die ik je kan geven: schrijf meer. Daar word je vanzelf een betere schrijver van. Daarnaast zijn er talloze tools om je teksten te verbeteren. Tools waar elke professionele tekstschrijver gebruik van maakt. Ik deel ze graag met je, zodat je makkelijker en met meer plezier leert schrijven. Want als er iets is waarmee je je lezer in beweging krijgt, is het wel het plezier waarmee jij je verhaal vertelt.

Ben je er klaar voor? Pak je pen, dan kunnen we aan de slag.

De rol van Eva in de opleiding:

Eva kom je tegen in de tweede module (Ontwikkelen). In de eerste online workshop van deze module gaan we samen met haar aan de slag. Daarnaast is zij aanwezig tijdens de ontwikkeldag en kun je met haar Virtual Office Hours (persoonlijke coaching) boeken tijdens de tweede module.

Eva Quibble 2018

Animaties en ontwikkeltools: Laura van der Klugt

Laura01523 2

Hallo, ik ben Laura van der Klugt van Ontwikkelwereld. Ik ben gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van e-learnings. Tijdens Blended Learning – Just Do It vertel ik je hoe jij online leren nog interactiever of gepersonaliseerderd kunt maken met gebruik van auteurstools en het toevoegen van animaties.

De rol van Laura in de opleiding:

Laura kom je tegen in de eerste module (ontwerpen). In de vierde online workshop vertelt zij meer over het auteurtools en het maken van animaties. Daarnaast is zij aanwezig tijdens de ontwikkeldag en kun je met haar Virtual Office Hours (persoonlijke coaching) boeken tijdens de tweede module.

Breinleren: Eva van Ooijen

Ik ben van de laatste generatie die zonder computer de basisschool heeft doorlopen, ik heb bewust meegemaakt dat dé computer (5 stuks) zijn intrede deed op de middelbare school. Ik ben een early adopter als het gaat om toepassing van ICT in onderwijs en trainingen én zeer geïnteresseerd in de ‘programmering’ van de oorspronkelijke functionaliteiten van het menselijk (oer)brein. Ik behaalde een bachelor in communicatie en een master in culturele antropologie, daarnaast behaalde ik een lesbevoegdheid en specialiseerde ik me in volwasseneneducatie.

Al aan het begin van mijn professionele carrière raakte ik gefascineerd door de vraag: hoe leren mensen nu eigenlijk? Hoe beklijft de lesstof het best? En op welke manier kan moderne technologie het leerproces bevorderen (of juist belemmeren)? Deze jarenlange zoektocht heeft geresulteerd in een breinvriendelijke manier van trainen, wat zich weer uitstekend laat combineren met blended learning.

De rol van Eva in de opleiding:

Eva kom je tegen in de eerste module van de opleiding. Zij geeft een korte workshop over breinleren tijdens de tweede workshop van deze module. Tijdens deze workshop zal ze je handvatten bieden om jouw traject breinvriendelijk te ontwerpen en ontwikkelen.

Eva Van Ooijen

Blended Learning: Rene Luisman

Rene Luisman

Ruim tien jaar werkte ik als communicatieadviseur binnen een grote internationale organisatie. Sinds vijf jaar train en coach ik mensen met vraagstukken op het gebied van communicatie en zelfacceptatie. Ook adviseer ik organisaties bij het ontwikkelen van resultaatgerichte leertrajecten.

In 2017 benoemde de Nederlandse Orde voor Beroepstrainers mij, mede door mijn expertise in online leren, tot Trainer van het Jaar.

De rol van René in de opleiding:

Je kunt René tegenkomen tijdens de kick-off van de opleiding. Hij zal een prachtig voorbeeld laten zien van een blended traject zoals dat door hem ontwikkeld is.

Learning Eco Systems: Ger Driesen

Ger Driesen is Learning Innovation Leader bij aNewSpring. Hij houdt de ontwikkelingen op het gebied van leren in de gaten. Hierbij geldt dat hij kritisch is op de uitkomst en het resultaat. Is er een nieuwe trend gaande, dan onderzoekt hij die en neemt hij de tijd om kritisch te kijken naar de trend. Hoe is dit toe te passen door opleiders en wat is de werkelijke betekenis voor leren? Daarbij is het van belang om patronen te herkennen. Welke concepten werken goed en wat kunnen we daarvan leren? Ook blogt hij over e-learning.

De rol van Ger in de opleiding:

Ger trapt de eerste module af met een presentatie over “Learning Eco Systems”.

Ger Driesen Anewspring

Moodle: Gemma Lesterhuis

Gemma Lesterhuis

Moodle – als je begint de verdiepen in de wereld van Blended Learning – zal dit een term zijn die je vast al bekend klinkt. En zo niet, dan is het misschien even goed te weten dat Moodle al jaren in de Top 200 tools for learningals eerst in het lijstje van de Cursusmanagementsystemen genoemd.

Hoe komt dit? Daar zijn uiteraard verschillende theorieën over, maar vanuit mijn ogen komt dit met name doordat Moodle:

Gericht is op een leerprincipe (leren boven techniek)

Flexibel in te richten is

Schaalbaar naar elke organisatie

Open source software gedragen door een sterke community van ontwikkelaars tot onderwijskundige.

Nu is het al heel wat om te gaan starten met Blended Learning en ik begrijp als geen ander dat overweldigend is. En dat is het toch heel handig om iemand zoals ik naast je te hebben staan.

En wie ben ik dan?

Mijn naam is Gemma Lesterhuis.

Zelfstandig. Ondernemer. Moodle (meisje). Functioneel beheerder. Consultant. Analytisch. Creatief. Communicatief. Taakgericht. Dat zijn mijn kernwoorden.

De quote van Sun Tzu uit The Art of War vertelt je meer over hoe ik kijk naar de wereld van Blended Learning en de uitdagingendie hierbij horen.

“If you know the enemy and know yourself, you need not fear the result of a hundred battles. If you know yourself but not the enemy, for every victory gained you will also suffer a defeat. If you know neither the enemy nor yourself, you will succumb in every battle.”

― Sun Tzu, The Art of War

Mijn doel jouw te helpen bij het maken van de juiste keuze door al je vragen over Moodle te beantwoorden. En mocht je uiteindelijk voor Moodle kiezen, samen met je kijken over hoe jij het beste ondersteund en ontzorgt kan worden in het werken met een leersysteem als 1 van je tools.

De rol van Gemma in de opleiding:

Je kunt Gemma tegenkomen tijdens de ontwikkeldag. Ze laat tijdens deze dag de mogelijkheden van Moodle zien én ondersteunt je bij de inrichting van Moodle als dit het platform is waar jij mee werkt. Daarnaast heeft ze een mooie online introductiecursus ontwikkelt die een goed inzicht geeft in de mogelijkheden van Moodle. Deze introductiecursus is onderdeel van onze eerste module; Ontwikkelen.

Interactieve video: HiHaHo

Wat is interactieve video?
Interactieve video is een revolutionaire aanpak op het huidige leren. Of het nou gebruikt wordt in het onderwijs of in het bedrijfsleven; de mogelijkheden zijn eindeloos. Door de visuele én theoretische aspecten van leren te combineren met interacties, is het mogelijk om lesgeven en leren nog leuker en effectiever te maken.

HiHaHo Interactieve Video
HiHaHo is hiervoor de perfecte tool! Met HiHaHo creëer je een extra interactieve laag over een bestaande video, zonder dat je de video zelf hoeft aan te passen. HiHaHo is volledig web-based, wat betekent dat je geen ingewikkelde software hoeft te downloaden; alles is online beschikbaar. Dat is één van de redenen waarom HiHaHo zo gebruiksvriendelijk is. Ook kun je met HiHaHo de statistieken van je video’s bekijken en er achter komen hoe de kijkers jouw video’s doorlopen.

De rol van HiHaHo in de opleiding:

In samenwerking met HiHaHo hebben we een een introductiecursus interactieve video met HiHaHo gemaakt. Deze vind je terug in module 2, ontwikkelen. Tijdens de ontwikkeldag kun je één van de medewerkers van HiHaHo tegenkomen voor een workshop interactieve video. Je krijgt dan ondersteuning om je eerste eigen interactieve video te maken.

Logo Hihaho Blauw 500Px 300Px

A New Spring: Govert de Jong

Gdejong

Succes van de onze klanten in aNewSpring is iets waar ik elke dag graag mee bezig ben! Voor de opleiding van Blended Learning Just do it! help ik trainers en docenten die werken met aNewSpring door inhoudelijke en praktische hulp te bieden met betrekking tot het leerplatform.

De rol van Govert in de opleiding:

Je kunt Govert tegenkomen tijdens de ontwikkeldag. Hij biedt dan praktische ondersteuning bij de inrichting van aNewSpring.

Denk jij nog in traditionele trainingsdagen?
Of ben je klaar voor het trainen van deze tijd?

Neem contact op