Skip to main content

5 december 2013

atSync op ‘Dag van de Trainer’

Op vrijdag 15 november organiseerde uitgeverij Thema voor het derde jaar op rij de “Dag van de Trainer”. Het programma van de dag stond in het teken van talentontwikkeling en had de naam “Talentenfestival”.

Onderdeel van het programma was een paneldiscussie op het podium met drie toptrainers. Marion Reijerink, directeur van atSync en door de Nederlandse Orde van Beroepstrainers (NOBTRA) verkozen tot “Trainer van het Jaar” was één van deze drie toptrainers. Zij ging in discussie met de twee andere toptrainers, Ria van Dinteren en Anje-Marijcke van Boxtel, en het publiek over verschillende onderwerpen rondom het ontwikkelen van je eigen talent als trainer en het ontwikkelen van talent bij deelnemers en in organisaties.

Marion koos ervoor om te starten met onderstaande video.

Bzgwhunicaauyay Jpg Large1 225X300
Bzg7Qtviyaagpjs Jpg Large 300X168

Tijdens het gesprek met de drie toptrainers werden stellingen gebruikt en kon het publiek mee stemmen met behulp van hun mobiele telefoon. Zo waren er stellingen als “Over 10 jaar heb je als trainer geen werk meer als je niet meegaat met de technologische ontwikkelingen”, “Voor verdiepend leren zijn contactmomenten absoluut essentieel” en “Een goede trainer doet vooral waar hij of zij goed in is: trainingsdagen geven”.

Gezien de reacties (o.a. op Twitter ) waren veel deelnemers erg enthousiast over de paneldiscussie en de bijdrage hierin van Marion (@marionshine).
Bzgz4O5Iuaa5Gb8 Jpg Large 300X225

Gedurende de gehele dag kwam het thema online leren terug bij verschillende sprekers. Zo verwees de eerste spreker van de dag, Marco Hoogerland, in zijn presentatie al naar een gesprek dat hij had met Marion voor aanvang van de dag. Hij koppelde dit aan het verhaal van rolstoeltennisster Esther Vergeer. Zij had tot twee keer toe goud gewonnen op de Paralympische spelen en had al vele jaren geen matchpoint meer achter gestaan. Ze wende zich tot het bureau van Marco met de vraag om begeleiding. Hier werd in eerste instantie met verbazing op gereageerd; ze was toch immers al de beste.

Maar juist daarom vond zij dat ze extra begeleiding nodig had. Ze zag haar concurrenten sterker
worden en was er niet zeker van dat ze mentaal in staat was om, als ze wel op achterstand zou komen te staan na zoveel jaren, hier mee om te gaan. Dus ging ze ging innoveren. Ze was alle scenario’s een stap voor. Tijdens de Spelen in Beijing stond ze in de finale tegen Korrie Homan en verloor ze de tweede set. Doordat ze zich optimaal had voorbereid op de toekomst wist ze hoe ze deze wedstrijd toch kon winnen. Dat deed ze dan
ook.

Denk jij nog in traditionele trainingsdagen?
Of ben je klaar voor het trainen van deze tijd?

Neem contact op