Skip to main content

Saskia Wenniger

Saskia Wenniger

Beeld en video

Ik lever met veel plezier een bijdrage aan de opleiding Blended Learning: Just do it!

Als mediawetenschapper raakte ik al snel betrokken bij leren en veranderen in organisaties. Ik werd gevraagd om mee te denken over hoe we dit kunnen ondersteunen en versterken met verhalen, beeld, video en andere digitale middelen. Maar hoewel ik erg geloof in de kracht van digitale media, ben ik ervan overtuigd dat ook het leslokaal en de werkplek belangrijke plekken blijven als het om leren en veranderen gaat. De blended aanpak komt hieraan tegemoed. Zo ga je digitale middelen inzetten waar ze het meeste kunnen toevoegen aan je doelstelling en de resultaten van je deelnemers.

Ik maak mensen graag wat meer wegwijs in de mogelijkheden. Voor het uitdenken van video’s voor leren, ontwikkelen of veranderen gebruik ik mijn beproefde 5 velden model. Het is namelijk niet alleen zaak om dit verhalende en beeldende middel goed te leren kennen en effectief in te zetten. Je zal de video’s ook moeten afstemmen op je doelgroep en kijken hoe ze passen in je totale ontwerp en welke functie ze daar moeten vervullen. Daarnaast ga ik -waar nodig- ook graag in op de werkende principes van film, zodat je effectiever gebruik kan maken van de manieren waarop dit medium informatie kan overbrengen en impact heeft op je deelnemers.

Of je nu enthousiast ben om zelf video’s, screencasts of animaties te maken, net de drempel over bent om bestaande video content te gaan integreren, of met een externe producent mooie filmpjes wil gaan maken: ik kan je in alle gevallen op weg helpen.

We gaan de brug slaan tussen je eigen expertise, het doel dat je met je ontwerp wil bereiken en de kennis en vaardigheden rondom video die je zullen helpen om de volgende stappen te zetten.

Ik kijk uit naar de samenwerking!

De rol van Saskia in de opleiding:

Saskia kom je tegen in de tweede module (Ontwikkelen). In de eerste online workshop van deze module gaan we samen met haar aan de slag. Daarnaast is zij aanwezig tijdens de ontwikkeldag en kun je met haar Virtual Office Hours (persoonlijke coaching) boeken tijdens de tweede module.

Denk jij nog in traditionele trainingsdagen?
Of ben je klaar voor het trainen van deze tijd?

Volg een gratis introductieNeem contact op