Masterclass Brainstormruimtes

Deel deze pagina:

In Adobe Connect kun je de deelnemers uiteen laten gaan in kleinere subgroepen om met elkaar interactief aan de slag te gaan. Deze aanpak leidt tot een grotere betrokkenheid bij de deelnemers en zorgt voor een grotere leeropbrengst.


In de brainstormruimtes kunnen de deelnemers met elkaar overleggen of gezamenlijk aan de gang gaan met een document of een whiteboard. Als trainer kan de verschillende brainstormruimtes bezoeken om vragen te beantwoorden of om te kijken hoe het gaat. Wanneer het werk in de brainstormruimtes is voltooid, kan de trainer de deelnemers weer terughalen naar de gezamenlijke omgeving.

Het inzetten van brainstormruimtes breidt de mogelijkheden voor, een voor elke deelnemer passende, goede training uit. De kracht van werken in kleinere groepen is hiermee ook online haalbaar.

De masterclass is opgebouwd uit twee keer een Virtual Classroom met uitleg van 1,5 uur en er is een e-learning omgeving met veel informatie. Tijdens de eerste bijeenkomst word je ingedeeld in een tweetal. In dit tweetal verzorg je in de tweede bijeenkomst zelf een werkvorm in subgroepen. Deze wordt vervolgens nabesproken.

Tijdsbesteding
Naast het bijwonen van de 2 online sessies van 1,5 uur ben je gemiddeld nog 5 uur bezig met opdrachten en voorbereidingen voor de online sessies op de e-learning omgeving. Deze opdrachten zijn een essentieel onderdeel van de opleiding en hierin leer je bijvoorbeeld om zelf brainstormruimtes aan te maken en kun je (onder begeleiding) oefenen.

Ook interessant voor jou

  Deze trainingsdag is geschikt voor alle trainers en docenten met enige ervaring in Adobe Connect of die de training Quick Start hebben gevolgd.

  • Het aanmaken en inrichten van brainstormruimtes.
  • Het sturen en terughalen van deelnemers in brainstormruimtes.
  • Het verzorgen van audio en video in brainstormruimtes.
  • Het bezoeken van brainstormruimtes als gastheer.
  • Het stellen en beantwoorden van de vragen in brainstormruimtes.
  • Het gebruiken van de verschillende pods (chats, scherm delen en whiteboard) in brainstormruimtes.
  • Het delen van resultaten uit de brainstormruimtes in de hoofdruimte.
  • Het bedenken van creatieve werkvormen met brainstormruimtes.
  • Het daadwerkelijk zelf uitvoeren van een oefening in een brainstormruimtes.

  Deze training is geschikt voor ervaren Adobe Connect-gebruikers of iedereen die de Quick Start heeft gevolgd.

  Wil je meer weten? Bekijk dan onderstaande video waarin Marion Reijerink je meer vertelt over online werken met subgroepen.

  Toegankelijke techniek
  Deze workshop kent een vorm die exact de inhoud weergeeft: online & interactief. Je hoeft dus nergens naar toe te reizen. Meedoen kan zonder ingewikkeld technisch gedoe én je ziet direct hoe het voor jouw organisatie kan werken.

  Klaar en starten maar…
  Je hebt nodig:

  • Een telefoonlijn (bij voorkeur een vaste telefoon).
  • Een computer met goede internet verbinding.
  • Adobe Flash (is reeds geïnstalleerd op 99% van de computers).
  • Een headset bij de telefoon is handig maar niet noodzakelijk.
  • Je hoeft niet over een webcam te beschikken.

  Praktijkopdracht
  De training start met een online leeromgeving. Tijdens de eerste bijeenkomst wordt verdere uitleg gegeven en worden de tweetallen ingedeeld. Het tweetal gaat in de tussenliggende periode zelf aan de slag met het ontwikkelen en oefenen van een brainstorm activiteit. Tijdens de tweede bijeenkomst krijgt elk tweetal de gelegenheid om de activiteit uit te voeren. Zij krijgen feedback vanuit de andere deelnemers en van de trainer.

  Kosten
  De kosten voor deze masterclass zijn 450 euro (excl. BTW) per persoon. Per masterclass is er ruimte voor maximaal 8 deelnemers.

   Deelnemers:
   Per masterclass is er ruimte voor maximaal 8 deelnemers.

   Intervisie
   Optioneel bij deze opleiding is de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan een online intervisie sessie. Als deelnemer ervaar je hoe intervisie online werkt. Deze online intervisie duurt 1,5 tot 2 uur. Er zijn een aantal verschillende data beschikbaar waaruit je kunt kiezen.

   Pak uw agenda en plan ...

   "Masterclass Brainstormruimtes" staat gepland op de volgende datums: