Blended learning: Je sleutel tot succes als trainer / docent Blended Learning Just do it

Deel deze pagina:

Blended learning: Just do it!

Blended learning: nu al onmisbaar voor elke trainer en docent
Denk jij nog in traditionele trainingsdagen? Of ben je klaar voor het trainen van deze tijd?


Trainen anno nu met blended learning!
Trainingen moeten in de huidige markt meer en langer resultaat opleveren. Tegen een passende prijs. Dat vraagt trainingen met een actuele aanpak en hedendaagse methodes. Een blended trainingsaanbod dus!

Ben jij op zoek naar een manier om goed gebruik te maken van de technische ontwikkelingen van nu? En deze in te zetten voor zowel deelnemer als leerling, dan is Blended Learning – Just Do it! echt iets voor jou! Een zinvolle combinatie met trainingsdagen, dus precies wat jij wilt! Met Just do it! kun je hiermee direct aan de slag!

Benieuwd naar wat oud deelnemers te vertellen hebben over de opleiding? Want wie kan je beter inhoudelijk iets over de opleiding vertellen dan oud deelnemers! Hieronder vindt je een korte complicatie van deze reacties.

Wil je ook een inkijkje in de trajecten die zij ontwikkeld hebben? Bekijk dan eens het nieuwsbericht van vorig jaar waar ook een aantal video’s te zien zijn


Just do it!
Jouw sleutel tot succes is de opleiding Just do it! Je leert om alle actuele trainingsvormen zinvol toe te passen. Passend bij de probleemstelling, kloppend met de leerdoelen en in de juiste samenhang.

Van ‘gewoon’ klassikaal trainen tot verschillende vormen van online leren: virtual classrooms, webinars , webcam-oefeningen, chatsessies, een e-learning platform en nog veel meer. Zodat je training de beste resultaten oplevert.


Gastsprekers en gastrainers

Tijdens de opleiding zijn er verschillende gastsprekers en gasttrainers die hun expertise met je delen. Van een aantal kun je zelf individuele coaching en feedback krijgen op de dingen waar jij mee bezig bent. Wil je weten wie je allemaal kunt tegenkomen in deze opleiding? We hebben ze allemaal voor je op een rijtje gezet!Coursemap

In de opleiding leer je onder ander een goede coursemap maken van je training. In deze video neemt de hoofdtrainer van de opleiding Blended Learning – Just Do It!, Marion Reijerink, jullie mee door de coursemap van deze opleiding. Voordat ze dat doet legt ze het nut en de noodzaak van de coursemap uit.

Hieronder vind je de coursemap van de opleiding Blended Learning – Just Do It!

Deze kun je hier ook als groot bestand downloaden!

Wat leer je?
De drie modules van Just do it! geven je wat je nodig hebt om zelfstandig blended leertrajecten op te zetten.

Module 1: Ontwerpen
Hoe maak je een trainingsontwerp waarin je verschillende vormen van leren toepast? Je knipt leerdoelen op in subdoelen, en kiest daar het effectiefste leermiddel bij. Je bepaalt de optimale werkvormen.

Module 2: Ontwikkelen
In deze module steek je je handen uit de mouwen. Hoe maak je elk gekozen leermiddel? Wat komt er kijken bij een virtual classroom, hoe oefen je vaardigheden voor de webcam, hoe maak je een video? Je leert het in Just do it! door het te doen.

Module 3: Uitvoeren
Wat is je rol als trainer als je een groep online begeleidt? Dat is anders dan bij klassikaal contact. Wat doe je bijvoorbeeld als iemand niet inlogt? Hoe bewaak je je eigen planning? Hoe begeleid je de deelnemers?

Bij afronding van de opleiding heb je je eigen blended trainingsontwerp gemaakt, alle middelen ontwikkeld. Je hebt je training uitgevoerd, of je hebt alle bagage om dat nu te gaan doen.

Brochure

De complete brochure van de opleiding is hier te downloaden.

Tijdbesteding
De opleiding Just do it! doe je deels op vaste tijden in de virtual classrooms, deels op momenten die jou uitkomen.

Module 1: Ontwerpen omvat 4 virtual classrooms van elk 2 uur.
Wekelijks werk je ongeveer 2 uur met de online leermiddelen en aan je eigen praktijkopdracht. Je voert opdrachten uit, reageert op reacties van de andere deelnemers en je geeft (en krijgt) feedback.

Module 2: Ontwikkelen bestaat uit 1 virtual classrooms van 2 uur. Daarnaast is er een ontwikkeldag in Zoetermeer (2 dagdelen), je kunt presentaties volgen en werken met experts. Ook nu werk je wekelijks 2 uur aan opdrachten.

Module 3: Uitvoeren en evalueren bestaat uit 2 virtual classrooms van elk 2 uur. Reken ook nu weer op 2 uur voor (online) opdrachten.

Aan het eind van de opleiding presenteer je het eindproduct van je praktijkopdracht aan alle andere deelnemers.

Klaar en starten maar…
Je hebt nodig:

  • Een telefoonlijn (bij voorkeur een vaste telefoon).
  • Een computer met goede internet verbinding.
  • Adobe Flash (is reeds geïnstalleerd op 99% van de computers).
  • Een headset bij de telefoon is heel handig.
  • Je hoeft niet over een webcam te beschikken.


Plaats
Blended Learning - Just Do It! volg je waar je maar wilt: de modules bestaan uit virtual classrooms en verschillende andere vormen van online leren. De kick-off (1 dagdeel) de ontwikkeldag (2 dagdelen) en de eindpresentatie zijn in Zoetermeer.

Kosten
De kosten voor de training, met 10 workshops, virtual office hours en 3 fysieke bijeenkomsten zijn 2.950 euro (excl. BTW) per persoon.

Praktijkopdracht

Gedurende het gehele traject staat de praktijkopdracht centraal. Je werkt aan je eigen blended training en alle opdrachten die je krijgt zijn er op gericht om je te ondersteunen bij het maken van je eerste blended training.

Bij afronding van de opleiding heb je je eigen blended trainingsontwerp gemaakt, alle middelen ontwikkeld. Je hebt je training uitgevoerd, of je hebt alle bagage om dat nu te gaan doen.

Aan het eind van de opleiding presenteer je het eindproduct van je praktijkopdracht aan alle andere deelnemers.

Certificaat

Deelnemers ontvangen het certificaat “Blended Learning: just do it!” als zij:

  • minimaal 9 van de 11 online workshops hebben gevolgd;
  • aanwezig zijn geweest tijdens de kick-off, ontwikkeldag én eindpresentatie in Zoetermeer;
  • alle tussentijdse opdrachten zijn afgerond;
  • de praktijkopdracht met een voldoende is afgesloten.

Virtual Office Hours

Bij elke module is het mogelijk om maximaal 4 keer 30 minuten (in totaal 2 uur) gebruik te maken de Virtual Office Hours (VOH). Tijdens deze vaste tijdstippen krijg je individuele begeleiding bij je praktijkopdracht, krijg je feedback en kun je vragen voorleggen.