NIEUWS

Nieuwe trainer van het jaar

Gepubliceerd op woensdag 11 december 2013

Deel deze pagina:

In 2012 is Marion Reijerink, directeur van atSync, door de Nederlandse Orde van Beroepstrainers (NOBTRA) verkozen tot Trainer van het Jaar. Meer informatie hierover vindt u hier.

Dit jaar maakte Marion deel uit van de jury en mocht zij de prijs voor Trainer van het Jaar 2013 uitreiken. Haar opvolgster is corporate antropologe Jitske Kramer. Zij werkt als trainer en coach op het gebied van communicatie, leiderschap en teamwork in een internationale en daarmee cultureel diverse omgeving. De jury is van mening dat Jitske als antropologe elementen toevoegt die in de wereld van de coaching nog onbekend zijn. Vooral haar werk op het gebied van Deep Democracy (besluitvorming met aandacht en respect voor andere opvattingen, zonder compromissen maar met volledige consensus) is relatief onbekend en biedt een wereld aan nieuwe mogelijkheden. Verder bezit Jitske de vaardigheid om culturen te verbinden en gaat daarmee verder dan de gemiddelde trainer, aldus de jury.
In onderstaand interview op Business Point TV (van januari 2013) geeft Marion, n.a.v. het winnen van de prijs in 2012, haar visie op trainen en opleiden.

De Nederlandse Orde van Beroepstrainers (NOBTRA), heeft tot doel beroepstrainers te (doen) erkennen, toetsen en ontwikkelen, te inspireren en te binden. De NOBTRA behartigt de belangen van beroepstrainers, werkzaam op het gebied van persoons- en groepsgerichte trainingen. Sinds 2012 reikt de NOBTRA de prijs "Trainer van het Jaar" uit.

Trainer van het Jaar is de prijs voor de persoon die volgens collega’s en opdrachtgevers de beste trainer is in het Nederlandse taalgebied. De Trainer van het Jaarprijs wordt uitgereikt tijdens het jaarlijkse NOBTRA-congres. De winnaar ontvangt een sculptuur, één jaar contributie, spreektijd op het NOBTRA-congres en Eeuwige Roem.

Meer nieuws-items: