atSync > atTrainers > Trainings ontwerp

Inhoud van de leergang: 

 • Het belang van een goed online trainingsontwerp.
 • Het inzetten van de Virtual Classroom. Wanneer is dit didactisch aan de orde en wat is de toegevoegde waarde?
 • Basis online trainingsontwerp.
 • Plan B activiteiten voor als er (technisch) iets mis loopt.
 • Online energizers.
 • Ontwikkelen van verschillende materialen zoals werkboek voor deelnemers, scripts, powerpoint slides en een handboek voor de trainer (en co-trainer).

 

Didactische waarde en mogelijke werkvormen

We gaan diep in op verschillende online tools zoals:

 • whiteboard
 • chat
 • web browsing
 • break-out sessies 
 • delen van applicaties

Hierbij gaat het niet om “hoe het werkt”. Dit leert u in de Quick Start. Veel meer voorop staan de didactische waarde en mogelijke werkvormen. Dus: wanneer zet u wat in en waarom? en wat levert het op voor uw leerdoelen?

 

Wilt u juist leren om goede online trainingen te faciliteren?

Dan bieden we hiervoor de leergang “Online Leren Faciliteren” aan. U leert hier om de vaardigheden die u al hebt als trainer/docent ook online op effectieve wijze in te zetten. Deze leergang gaat in op de vaardigheden van de trainer, het betrekken van deelnemers en creëren van zoveel mogelijk interactie. U kunt deze uiteraard ook in combinatie volgen. Hiervoor bieden we deze trainingen als pakket aan tegen een gereduceerd tarief.

Kosten

De kosten voor de training “Online trainingsontwerp” zijn 1245 euro excl. BTW per persoon.

 

Deze training is software onafhankelijk

U leert hier om een goed trainingsontwerp te maken en de beschikbare tools op de juiste wijze in te zetten. Het maakt dus niet uit welke software u in de praktijk gaat gebruiken. De meeste tools zijn beschikbaar in de verschillende software.

 

 

Tijdbesteding

 

Naast het bijwonen van 7 online sessies van 2 uur bent u gemiddeld 2 uur per week bezig met opdrachten op de e-learning omgeving. Deze opdrachten zijn een essentieel onderdeel van de training, zowel voor uzelf als voor de groep. Op deze e-learning omgeving reageert u namelijk op reacties van de andere deelnemers en en geeft u hen feedback (bijvoorbeeld op door hun gemaakte online trainingsoefeningen). Dit betekent dat u tijdens de eerste 7 weken ongeveer 4 uur per week bezig bent. Vervolgens start de voorbereiding en uitvoering van de eindopdracht. Hiervoor heeft u 6 weken de tijd vanaf de laatste sessie. De ervaring leert dat de meeste deelnemers hier ongeveer 2 dagen (16 uur) aan besteden.

 

Klaar en starten maar…

U heeft nodig: 

 • Een telefoonlijn (bij voorkeur een vaste telefoon).
 • Een computer met goede internet verbinding.
 • Adobe Flash (is reeds geïnstalleerd op 99% van de computers).
 • Een headset bij de telefoon is handig maar niet noodzakelijk.
 • U hoeft niet over een webcam te beschikken.

Eindopdracht

De eindopdracht voor deze leergang is het ontwikkelen van een Virtual Classroom sessie van minimaal 1 uur met al het bijbehorende materiaal zoals:

 • PowerPoint slides.
 • Werkboek voor deelnemers.
 • Trainersmanual.

De leergang bestaat uit 5 sessies van 2 uur. Na elke sessie krijgt u opdrachten mee die onderdeel uitmaken van uw eindopdracht. Zo werkt u wekelijks aan deze eindopdracht en krijgt u ook wekelijks feedback op de voortgang.

 

Certificaat

Als alle tussentijdse opdrachten zijn afgerond en de eindopdracht met een voldoende is afgesloten, ontvangt u het certificaat “Online Trainingsontwerp”.

 

Intervisie

Optioneel bij deze training is de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan een online intervisie sessie. Als deelnemer ervaart u hoe intervisie online werkt. Deze online intervisie duurt 1,5 tot 2 uur. Er is een aantal verschillende data beschikbaar waaruit u kunt kiezen.

Pak uw agenda en plan…

 

Pak uw agenda en plan…

Op dit moment staat er nog geen nieuwe trainingsontwerp gepland.

Wil je op de wachtlijst worden gezet? Of wil je een mail ontvangen wanneer nieuwe data bekend zijn? Stuur dan een mail naar info@atsync.nl.

 

Online Trainingsontwerp

Didactisch verantwoorde online trainingen ontwikkelen

De leergang “Online Trainingsontwerp” leidt trainers en leraren op om didactisch verantwoorde online trainingen en lessen te ontwikkelen.

 

De online omgeving verlangt een unieke aanpak

Er zijn veel voorbeelden bekend van trainingsbureaus die de werkvormen die ze in traditionele trainingen gebruiken ook online inzetten. Dit is niet hoe het werkt. De online omgeving is uniek en vraagt om goed doordachte werkvormen die geschikt zijn hiervoor. Eén-op-één overzetten gaat niet.

 

Meerdere motieven

Het is vaak ook niet duidelijk wat de didactische waarde is van de online omgeving. Wanneer zet je het in in de mix van blended learning? Vaak wordt de nadruk gelegd op praktische motieven zoals reistijd en kostenbesparingen. De didactische motieven blijven vaak onderbelicht.

 

Andere benadering

De tijd die u online doorbrengt (vaak 1 tot 2 uur) is meestal korter dan klassikaal. Uw span of control als trainer is online vaak ook kleiner. Dit betekent dat u extra goed moet nadenken over het trainingsontwerp. Als ervaren trainer voor een klassikale groep kunt u nog wel eens schuiven in het programma. U haalt iets uit uw rugzak dat op dat moment beter aansluit. Online bent u minder flexibel en moet u ook dit soort dingen plannen. Omdat de tijd korter is moet u back-up activiteiten klaar hebben liggen. En alles moet perfect blijven aansluiten op uw leerdoelen. Hoe beter het ontwerp, hoe minder problemen voor de trainer op het moment dat hij met de groep werkt. Al is een trainer nog zo goed online, als het ontwerp niet goed in elkaar zit kan hij de deelnemers niet de gewenste ervaring meegeven en de leerdoelen halen.

 

Veelzijdig programma:

 • 14 uur live online training (7 x 2 uur).
 • Veel gelegenheid om te oefenen.
 • E-learning omgeving met zelfstudie opdrachten, de mogelijkheid om met elkaar te discussiëren en materiaal/handboeken om te downloaden.
 • Veel documentatie. Uniek, want er is in Nederland nog niets over geschreven.
 • Gratis proefaccount op Adobe Connect van 2 maanden (alleen bij training in Adobe Connect).

 

Ook interessant voor ú

Deze training is geschikt voor trainers en docenten die willen leren om online programma’s te ontwikkelen die een zo hoog mogelijk leerrendement bij deelnemers opleveren. Aansluiting op leerdoelen en het creëren van interactiviteit staan hierbij centraal.
atSync

Baron de Coubertinlaan 6 2719 EL, Zoetermeer

079 - 88 98 46 1 info@atSync.nl

Ja, ik schrijf me in voor de nieuwsbrief en ontvang de 10 tips voor interactieve webinars.

 *

Wat kan atSync voor ú betekenen?

atSync ondersteunt professionals en organisaties om Virtual Classrooms en kleinschalige, interactieve webinars effectief in te zetten.

Design | Yellow PiratesWebsite | Micros B.V.

Youtube Facebook LinkedIN Twitter