atSync > atSync > Webinars > Webinar

Wat zijn webinars?

De term webinar is een afkorting van twee woorden: “web” en “seminar” en wordt daarom ook vaak een online seminar genoemd.

Het bijwonen van een webinar is erg laagdrempelig. Iedereen kan een een webinar volgen, mits er een computer met internetverbinding aanwezig is. Tegenwoordig kunnen webinars vaak ook worden bijgewoond op de tablet of smartphone.

De essentie van een webinar ligt in interactie. Het live karakter van een webinar maakt interactie met deelnemers mogelijk. Vragen kunnen worden gesteld en informatie kan worden gedeeld. Hiervoor gebruiken webinars verschillende technieken, zoals video, webcam, audio, chat, polls, PowerPoint en whiteboards. Voor al deze technieken geldt, dat de manier waarop deze worden ingezet wordt bepaald door de facilitator. Zo moet er bijvoorbeeld goed worden nagedacht over de manier waarop audio wordt ingezet (VOIP/telefoon) en het gebruik van een webcam is zeker niet vanzelfsprekend. Meestal wordt de keuze van de techniek gebaseerd op de grootte van de groep deelnemers en de inhoud en complexiteit van de boodschap.

Het aantal deelnemers aan een webinar varieert van één tot enkele honderden, afhankelijk van de doelstelling van het webinar. Marketing webinars hebben vaak een groot publiek, terwijl webinars met trainingsdoeleinden vaak 2-20 deelnemers hebben.

 

Andere vormen van webinars en online events zijn:

atSync

Baron de Coubertinlaan 6 2719 EL, Zoetermeer

079 - 88 98 46 1 info@atSync.nl

Ja, ik schrijf me in voor de nieuwsbrief en ontvang de 10 tips voor interactieve webinars.

 *

Wat kan atSync voor ú betekenen?

atSync ondersteunt professionals en organisaties om Virtual Classrooms en kleinschalige, interactieve webinars effectief in te zetten.

Design | Yellow PiratesWebsite | Micros B.V.

Youtube Facebook LinkedIN Twitter