atSync > atSync > Webinars > Virtual Classroom

Wat zijn Virtual Classrooms?

Lessen of trainingen volgen via het internet zijn steeds meer in opkomst. Hierbij worden synchrone en asynchrone vormen van leren gebruikt.

De Virtual Classroom, in het Nederlands ook wel de Virtuele klas genoemd, is een synchrone manier van e-learning. Er wordt online geleerd maar, in tegenstelling tot de meest gebruikte vormen van e-learning, zijn de trainer/docent en alle deelnemers tegelijkertijd met elkaar online en in interactie. Het delen van lesmateriaal is mogelijk met bijvoorbeeld PowerPoint en video’s, en er kan interactie plaatsvinden via onder andere een audioverbinding (telefoon of VoiP), chat en polls. De software die wordt gebruikt kan dezelfde zijn als bij een webinar of online seminar. De toepassing en inrichting van de software is echter anders. Het verschil is daarnaast dat Virtual Classrooms het doel “leren/opleiden” hebben en dat de mate van interactie erg hoog is. De groepen zijn kleiner in vergelijking met een webinar waar regelmatig 100 tot 1000 deelnemers in kunnen zitten.

Meer weten over de toepassing van Virtuele Klassen?
Volg dan onze gratis online introductieworkshop “De kracht van Virtual Classroom” of lees het artikel “De kracht van virtual classrooms“.

Andere vormen van webinars en online events zijn:

atSync

Baron de Coubertinlaan 6 2719 EL, Zoetermeer

079 - 88 98 46 1 info@atSync.nl

Ja, ik schrijf me in voor de nieuwsbrief en ontvang de 10 tips voor interactieve webinars.

 *

Wat kan atSync voor ú betekenen?

atSync ondersteunt professionals en organisaties om Virtual Classrooms en kleinschalige, interactieve webinars effectief in te zetten.

Design | Yellow PiratesWebsite | Micros B.V.

Youtube Facebook LinkedIN Twitter